Мій досвід вступу до ТНЕУ

Марта Мірута

Я студентка груп КІ-11 і АКІТ- 11. Я б хотіла розповісти вам про свій досвід вибору майбутньої спеціальності, вступу до університету  і звичайно про веселе і цікаве студентське життя .

Багато хто запитає: чому саме ІТ-технології, це ж так складно і не дуже підходить дівчині? А я відповім, ми живемо в 21 столітті і зараз не має    різниці чи ти хлопець , чи ти дівчина. Кожен з  нас може вільно обрати, що йому до душі і чому присвятити своє життя. Я ж коли була в 8 класі твердо вирішила, що хочу навчатися  і працювати  в ІТ- сфері. Бо створення презентацій і робота в фото і відео редакторах  захоплювали мене більше ніж запам’ятовування історичних  дат і норм сучасного правопису. Але тоді я ще не знала про існування різних спеціальностей в ІТ- сфері.

Коли ж прийшов час подавати заяви до університетів , я серйозно задумалась над вибором майбутньої спеціальності. Спілкувалася з знайомими, які працюють в цій сфері, читала різні статті. І вирішила, що  цікавішими для мене є Автоматизація та Комп’ютерно-Інтегровані Технології, Комп’ютерна Інженерія та Кібербезпека. Тому, що я побачила в них: сучасність, унікальність, затребуваність, мобільність і прогресивність. Тобто поєднання сучасних теоретичних знать і ІТ-технологій, можливість перекваліфікації від однієї ІТ-сфери до іншої, постійний попит їх на ринку праці, можливість дистанційної роботи в команді та індивідуально, необмежені можливості для розвитку та росту.
А далі сталося так. Не плануючи, я випадково потратила до Приймальної комісії Тернопільського національного економічного університету і була надзвичайно здивована і вражена демократичністю, прогресивністю і відкритістю цього університету для абітурієнтів. Цього дня мій вибір був остаточно зробленим на користь ТНЕУ і всі інші пріоритети були скасовані. Відстежування і очікування результатів вступної кампанії 2019 року було нелегким, тривожним, але обнадійливим для мене, враховуючи набрані бали ЗНО. І от мрії здійснилися, радості не було меж. Адже я була зарахована не тільки до обраного університету і на обрану спеціальність , а ще на державну форму навчання. Хоча сумніви залишалися. Можливо це помилка? Тільки дзвінок з кафедри і запрошення приїхати здати документи остаточно розвіяло їх.
От і почалося моє студентське життя. Нова система навчання, не така як у школі, інша система оцінювання, нові предмети і вимоги. Спочатку це все сприймається, як виклик твоєму інтелекту і характеру, а далі це захоплює, спонукає стати «кращою» версією себе. Але студентське життя в нашому університеті це не тільки навчання, а й багато-багато іншого, неочікуваного і захоплюючого. Це нові знайомства, нові друзі, нові можливості і вподобання, а також участь в різноманітних студентських програмах і конкурсах від самоврядування і науки до спорту і мистецтва.
Особливо незабутніми для мене стали мистецьки творці конкурси «Нова Генерація» і «Студентська Ліра». На них ми не тільки познайомились ближче, співали, танцювали, жартували, але і вчилися спілкуватися, вболівати, підтримувати і допомагати одне одному.
Тому, якщо ви хочете отримати не тільки хорошу і якісну освіту в ІТ-сфері, а й мати яскраве і насичене студентське життя і дозвілля,  вступайте до Тернопільського національного економічного університету на спеціальність Автоматизація і Комп’ютерно-Інтегровані Технології. Я жодного разу не пошкодувала про свій вибір. І сподіваюся, ви теж не пошкодуєте.
ІТ-технології відкривають для людини Світ і дозволяють змінити його на краще, а робототехніка і автоматизації  дозволяють зробити це практично. «Я вірю,  що інженери врятують світ«- говорив Дейм Лео .

Марта Мірута